Meest recente artikelen

Heek, rog & zeetong: heerlijke zomervis

Libelle Lekker & Lekker van bij ons

Heek, rog & zeetong: heerlijke zomervis Artikel

Net zoals groenten, hebben ook vissen elk hun seizoen. Wat er zoal lekker is in de zomer? Heek, rog en zeetong bijvoorbeeld.

 Met zomervis zoals heek, rog of zeetong kun je in juli en augustus alle kanten uit. Hier zijn alvast wat suggesties.

 Heek 3x anders

  • In de pan. Bak de heekfilets 2 à 3 minuten op de velkant. Draai ze om en bak ze nog 1 minuut op de andere kant.
  • In de oven. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de filets of de heek in z'n geheel in een ingevette ovenschaal en laat de oven 20 minuten het werk doen. Nóg lekkerder met een kruidenkorstje!
  • In de stoomoven. Extra gezond (want je gebruikt geen extra vetstoffen) en extra veel smaak.

Probeer deze recepten met zomervis heek

Wist je dit al over zeetong?

  • Bij ons wordt tong meestal als noordzeetong verkocht, om de herkomst te benadrukken. De kleinste exemplaren zijn sliptongen.
  • Zeetong is samen met rog en pladijs een erg belangrijke vissoort voor onze Belgische vissers. Ze maken het grootste deel uit van de aanvoer naar onze vismijnen.

Probeer deze recepten met zomervis zeetong

De juiste rog

Rog werd niet voor niets verkozen tot vis van het jaar 2021! Dankzij de inspanningen van de visserijsector kun je deze lekkernij met een gerust hart op het menu zetten. Onze Belgische vissers focussen zich op drie roggensoorten: stekelrog, blonde rog en gevlekte rog. De bestanden van deze soorten zijn prima. Ideaal dus om de biodiversiteit in stand te houden en andere roggensoorten te beschermen.

Vandaag zijn we trouwens meer dan ooit bezig met duurzaamheid. We staan stil bij wat we kopen en kiezen bewust voor lokale producten. Wist je dat je kunt zien of de vis die je koopt door Belgische vissers gevangen is? Ga bij de vishandelaar op zoek naar het logo: Visserij Verduurzaamt. Zo kun jij dus ook je steentje bijdragen. Hopelijk wordt het op termijn de normaalste zaak van de wereld om naast groenten van bij ons ook vis van onze Belgische vissers te kopen.

Probeer deze recepten met zomervis rog

Meer weten over vis van bij ons?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen