Meest recente artikelen

De leukste broodversiering: zo bak jij het mooiste brood

Wauw!

De leukste broodversiering: zo bak jij het mooiste brood Artikel

Wil jij een spectaculair brood op tafel zetten? Van supermakkelijk tot wat moeilijker: met deze broodversieringen til jij je brood naar een hoger niveau.

Wil je recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Tekeningen in de korst

Versier je brood met de mooiste patronen door er inkepingen in te maken. Toegegeven… het is even oefenen voor je deze kunst helemaal onder de knie hebt. Op zoek naar inspiratie? Wij zijn grote fan van de Zweedse Linda Ring. Zij tilt brood bakken naar een nog hoger niveau met haar prachtige broodversiering.

               

Brood met eetbare bloemen

Niets mooier (en lekkerder) dan een paar kleurrijke bloemetjes op je bord. Eetbare bloemen laten alles er vrolijk uitzien en zijn dan ook dé perfecte broodversiering. Ontdek hier welke bloemen ja allemaal mag eten. Geen eetbare bloemetjes in huis? Maak dan een bloementafereel van de groentjes die je nog in de ijskast hebt liggen. Gebruik gele en oranje tomaten, maak een bodem van rode ui of creëer zonnebloemen met gele paprika's.

Gevlochten brood

Waarom wij zo’n fan zijn van gevlochten brood? Het ziet er spectaculair uit, maar is eigenlijk heel makkelijk te maken. In deze video toont Ilse jou hoe je het doet. Geen zin om zelf deeg te maken? Dan kan je ook een lekker gevlochten snackbrood maken met pizza– of bladerdeeg.

Broodkrans

Een broodkrans ziet er altijd leuk uit. Zeker wanneer je verschillende soorten broodjes in de krans verwerkt, of het middenste stuk vult met gesmolten kaas. Aanvallen maar!

Brood op een stokje

Leuk idee voor je volgende tuinfeest: iedereen een broodje op ‘n stokje. Eén van de recepten hieronder kan je zelf op de BBQ maken!

Rol het op

Rol je brooddeeg simpelweg op voor een leuk effect. Superfeestelijk, en makkelijk om mee te nemen naar een picknick of vrienden!

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen