Recept

Gevlochten pizzabrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig brood

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit tot een rechthoek van ongeveer 30 cm op 25 cm. 

  2. 2

    Snij de mozzarella en zongedroogde tomaten in stukjes en halveer de kerstomaten. Beleg het middenstuk van de pizza met de groene asperges, zongedroogde tomaat, kerstomaatjes, prosciutto, mozzarella parmezaan. 

  3. 3

    Maak om de centimeter een insnijding van 10 centimeter lang aan beide kanten van het deeg. Er blijft nu een middenstuk van 10 centimeter met aan beide kanten 'lintjes' (van 1 cm breed en 10 cm lang) over. Vouw de tegenover elkaar liggende reepjes deeg dicht. 

  4. 4

    Bestrijk de bovenkant van het deeg met een losgeklopt ei en bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. De gevlochten pizza is klaar wanneer het deeg mooi goudbruin ziet. 

  5. 5

    Maak eerst je pizzadeeg. Klik hier voor het recept. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!