Olijfbroodjes met maanzaad
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Olijfbroodjes met maanzaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.

  2. 2

    Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.

  3. 3

    Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Hak de olijven grof. Kneed ze, met de kruiden en een flinke snuif peper, door het basisdeeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen.

  6. 6

    Verdeel elk stuk deeg nogmaals in 3 gelijke stukken en maak er rolletjes van. Vlecht telkens 3 stukken deeg tot een broodje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de broodjes af met plasticfolie en laat 10 minuten rijzen.

  7. 7

    Klop de eidooier los met wat water, bestrijk er de broodjes mee. Bestrooi ze met maanzaad. Bak de broodjes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.

  2. 2

    Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.

  3. 3

    Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Hak de olijven grof. Kneed ze, met de kruiden en een flinke snuif peper, door het basisdeeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen.

  6. 6

    Verdeel elk stuk deeg nogmaals in 3 gelijke stukken en maak er rolletjes van. Vlecht telkens 3 stukken deeg tot een broodje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de broodjes af met plasticfolie en laat 10 minuten rijzen.

  7. 7

    Klop de eidooier los met wat water, bestrijk er de broodjes mee. Bestrooi ze met maanzaad. Bak de broodjes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.