Broodkrans à la Ilse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodkrans à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze broodkrans is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot de boter gesmolten is. Doe met de gist, de bloem, de helft van de geraspte kaas, de suiker, het ei, het zout en knoflookpoeder in een kom van de keukenrobot en kneed zo’n 10 minuten.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm het deeg tot een bal en leg die in de kom. Bestrijk de bovenkant van de deegbal ook met een beetje olijfolie. Dek de kom af met plasticfolie en laat dit ongeveer een uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Stort het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en druk de lucht eruit. Snij het deeg in stukken van ongeveer 3,5 cm diameter. Vorm tot bolletjes.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bovenste korst van de camembert weg. Leg de camembert terug in het doosje en zet dit doosje in het midden van een beboterde ovenplaat. Leg er de bolletjes deeg rond. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Laat nog afgedekt met plasticfolie 30 minuten rijzen. Schuif daarna in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

  5. 5

    Breek de broodjes af en dop ze even in de warme camembert. Heel lekker als hapje bij het aperitief.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot de boter gesmolten is. Doe met de gist, de bloem, de helft van de geraspte kaas, de suiker, het ei, het zout en knoflookpoeder in een kom van de keukenrobot en kneed zo’n 10 minuten.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm het deeg tot een bal en leg die in de kom. Bestrijk de bovenkant van de deegbal ook met een beetje olijfolie. Dek de kom af met plasticfolie en laat dit ongeveer een uur rijzen op een warme plek.

  3. 3

    Stort het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en druk de lucht eruit. Snij het deeg in stukken van ongeveer 3,5 cm diameter. Vorm tot bolletjes.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bovenste korst van de camembert weg. Leg de camembert terug in het doosje en zet dit doosje in het midden van een beboterde ovenplaat. Leg er de bolletjes deeg rond. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Laat nog afgedekt met plasticfolie 30 minuten rijzen. Schuif daarna in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

  5. 5

    Breek de broodjes af en dop ze even in de warme camembert. Heel lekker als hapje bij het aperitief.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.