• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevlochten kaasbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geduld is een mooie deugd, en zeker bij het maken van het perfecte brood. Houd er rekening mee dat het deeg 2 uur moet rijzen.

bereiding
  1. 1

    Meng 250 ml warm water met 1 koffielepel suiker en 1 zakje gist, roer goed en laat 10 minuten staan.

  2. 2

    Meng dan de bloem met het zout, het ei, de olie en het watergistmengsel. Meng goed en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.

  3. 3

    Leg het deeg in een ingevette kom en bedek met een handdoek. Laat het deeg op een warme plaat 2u of verdubbelen in omvang.

  4. 4

    Rol het deeg op een bakpapier uit tot een rechthoekige vorm met een dikte van 1 cm. En laat dan nog 30min rijzen.

  5. 5

    Meng de cheddar met de mozzarella, 2 eetlepels mayonaise, ¼ koffielepel oregano, ¼ koffielepel tijm en ½ koffielepel lookpoeder. Beleg hiermee het midden van de rechthoek.

  6. 6

    Maak aan beide zijkanten van de rechthoek insnijdingen tot aan het beleg (om de 2 cm).

  7. 7

    Vouw de boven – en onderkant van de rechthoek over het beleg en vlecht de insnijdingen over elkaar.

  8. 8

    Wrijf in met een losgeklopt eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40 minuten of tot goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng 250 ml warm water met 1 koffielepel suiker en 1 zakje gist, roer goed en laat 10 minuten staan.

  2. 2

    Meng dan de bloem met het zout, het ei, de olie en het watergistmengsel. Meng goed en kneed 10 minuten tot een zacht deeg.

  3. 3

    Leg het deeg in een ingevette kom en bedek met een handdoek. Laat het deeg op een warme plaat 2u of verdubbelen in omvang.

  4. 4

    Rol het deeg op een bakpapier uit tot een rechthoekige vorm met een dikte van 1 cm. En laat dan nog 30min rijzen.

  5. 5

    Meng de cheddar met de mozzarella, 2 eetlepels mayonaise, ¼ koffielepel oregano, ¼ koffielepel tijm en ½ koffielepel lookpoeder. Beleg hiermee het midden van de rechthoek.

  6. 6

    Maak aan beide zijkanten van de rechthoek insnijdingen tot aan het beleg (om de 2 cm).

  7. 7

    Vouw de boven – en onderkant van de rechthoek over het beleg en vlecht de insnijdingen over elkaar.

  8. 8

    Wrijf in met een losgeklopt eigeel en zet in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 40 minuten of tot goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.