Recept

Gevlochten pizzabrood met pesto van boerenkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg open en verdeel in 3 gelijke parten zonder helemaal door te snijden. Snij de buitenste kanten in dunne repen van +/- 2 cm. Laat ze aan het middenstuk hangen. Deze repen moet je gaan vlechten. 

  2. 2

    Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in blokjes. Spoel de tomaat en snij in blokjes. Leg de parmaham op het midden deeg en verdeel er de mozzarella en tomaat over. Kruid met peper en zout en enkele blaadjes basilicum. 

  3. 3

    Maak de pesto. Spoel de boerenkool en snipper fijn. Mix met de pecorino, het citroensap, de walnoten, knoflook en olijfolie. 

  4. 4

    Lepel wat pesto over de mozzarella en tomaat. Vlecht de buitenste repen van het deeg over de vulling. 

  5. 5

    Bestrijk het deeg met losgeklopt eigeel en bak 25 tot 35 minuten in de oven. Serveer met extra pesto. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevlochten pizzabrood met pesto van boerenkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!