Kaneelbroodjes met rozijnen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kaneelbroodjes met rozijnen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

We zullen iets bekennen: wij zijn verslaafd aan deze kaneelbroodjes. Niet moeilijk om te maken en zó lekker!

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in de melk en laat 15 minuten rusten. Meng het zout en het ei onder de bloem. Roer er de melk onder en kneed tot een samenhangend deeg. Rol tot een bol, leg in een kom en dek af met een propere handdoek. Laat 40 minuten rusten.

  2. 2

    Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 50 x 60 cm op een bebloemd werkblad. Smelt de boter in de microgolfoven en roer er de bruine suiker, rozijnen en de kaneel onder. Verdeel het mengsel royaal over het deeg.

  3. 3

    Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een worst. Druk het laatste stukje wat aan zodat de rol niet kan open gaan. Snij de rol in plakken van 2,5 cm en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat nog eens 20 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen.

  5. 5

    Meng het water onder de poedersuiker. Roer er de mascarpone onder. Bestrijk hiermee de kaneelbroodjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in de melk en laat 15 minuten rusten. Meng het zout en het ei onder de bloem. Roer er de melk onder en kneed tot een samenhangend deeg. Rol tot een bol, leg in een kom en dek af met een propere handdoek. Laat 40 minuten rusten.

  2. 2

    Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 50 x 60 cm op een bebloemd werkblad. Smelt de boter in de microgolfoven en roer er de bruine suiker, rozijnen en de kaneel onder. Verdeel het mengsel royaal over het deeg.

  3. 3

    Rol het deeg vanaf de lange kant op tot een worst. Druk het laatste stukje wat aan zodat de rol niet kan open gaan. Snij de rol in plakken van 2,5 cm en leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een keukenhanddoek en laat nog eens 20 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Bak de broodjes in 25 minuten goudbruin en gaar. Haal ze uit de oven en laat wat afkoelen.

  5. 5

    Meng het water onder de poedersuiker. Roer er de mascarpone onder. Bestrijk hiermee de kaneelbroodjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.