Recept

Focaccia met bloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak een bloementafereel van de groentjes die je nog in huis hebt. Gebruik gele en oranje tomaten, maak een bodem van rode ui of creëer zonnebloemen met gele paprika’s.

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 300 milliliter lauw water en roer goed los. Zeef de bloem boven de kom van de keukenrobot en voeg de opgeloste gist en het water toe. Voeg de olijfolie, de honing en ten slotte het zout toe en kneed in 5 minuten tot een homogeen, ietwat kleverig deeg.

  2. 2

    Vet een kom in met olijfolie, zo blijft het deeg niet kleven aan de bodem. Leg het deeg erin en dek af met vershoudfolie en een schone keukenhanddoek. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C. Pluk de blaadjes van de peterselie, halveer de stengels lente-ui. Spoel de tomaatjes. Snij de zwarte olijven en de kerstomaatjes in kwartjes.

  4. 4

    Ontrol het deeg op een bebloemd werkblad tot een rechthoek. Leg de focaccia op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de lente-uitjes een beetje in het deeg, dit worden de stengels van je bloemetjes. Maak van de olijven en de tomaten de bloemknopjes en van de peterselie de blaadjes.

  5. 5

    Besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia met bloemen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!