Recept

Rucolastoemp met Italiaanse gehaktballetjes en gestoofde ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bordje

bereiding
  1. 1

    Hak 50 g van de zongedroogde tomaten fijn en meng ze met het gesnipperde basilicum, het ei en zo veel paneermeel als nodig door het gehakt (het moet een goed kneedbare massa worden). Breng op smaak met peper en zout. Rol er kleine balletjes van en laat ze even stevig worden in de koelkast.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Hak de rucola grof. Hak de rest van de zongedroogde tomaten grof.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.

  4. 4

    Bak de balletjes in een pan met wat olie aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan. Doe de uiringen in de pan, bak ze glazig en blus met de balsamicoazijn en de fond. Leg de balletjes weer in de pan en laat nog 10 minuten verder garen. Bind indien nodig de saus met wat sausbinder.

  5. 5

    Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Stamp fijn en maak aan met wat melk, nootmuskaat, peper en zout. Roer de zongedroogde tomaatjes en de rucola door de puree. Serveer de stoemp met de gehaktballetjes en de gestoofde ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rucolastoemp met Italiaanse gehaktballetjes en gestoofde ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!