Gekaramelliseerde aardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gekaramelliseerde aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dagny Ros: "Hét gerecht dat niet mag ontbreken op mijn kerstmenu, zijn gekaramelliseerde aardappelen. Dit gerecht is typisch voor de feestdagen in het Noorden. Ze maken een maaltijd met kalkoen of gebraad helemaal af. Zalig lekker!"

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, schil ze en doe ze in een schaal. Giet de room over de aardappelen.

  2. 2

    Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie toe. Strooi de suiker in de pan en laat lichtbruin worden.

  3. 3

    Voeg de aardappelen met de room toe en laat ze karamelliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, schil ze en doe ze in een schaal. Giet de room over de aardappelen.

  2. 2

    Smelt de boter in een pan en voeg de olijfolie toe. Strooi de suiker in de pan en laat lichtbruin worden.

  3. 3

    Voeg de aardappelen met de room toe en laat ze karamelliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.