Ovenschotel met gehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel met gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kinderen zijn er dol op

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Fruit ze glazig in wat olijfolie en zet ze opzij.

  3. 3

    Laat in dezelfde pan het gehakt rul bakken in wat olie. Doe de gepelde en geplette knoflook en de salie erbij. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  4. 4

    Pureer de aardappelen met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid met noodmuskaat en gedroogde tijm, peper en zout.

  5. 5

    Schep de helft van de puree in een ingevette ovenschaal. Schep er het gehakt en de uiringen bij. Dek af met de rest van de puree.

  6. 6

    Besprenkel met olijfolie, of leg er enkele nootjes boter op. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Fruit ze glazig in wat olijfolie en zet ze opzij.

  3. 3

    Laat in dezelfde pan het gehakt rul bakken in wat olie. Doe de gepelde en geplette knoflook en de salie erbij. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

  4. 4

    Pureer de aardappelen met 1 à 2 eetlepels olijfolie. Kruid met noodmuskaat en gedroogde tijm, peper en zout.

  5. 5

    Schep de helft van de puree in een ingevette ovenschaal. Schep er het gehakt en de uiringen bij. Dek af met de rest van de puree.

  6. 6

    Besprenkel met olijfolie, of leg er enkele nootjes boter op. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.