Recept

Zelfgemaakte chips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfs chips maken? Dat is heel makkelijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en dep ze droog. Snij ze met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Spoel de plakjes in ijskoud water. Giet af en leg de plakjes naast elkaar op keukenpapier. Dep ze droog.

  3. 3

    Doe de plakjes in een kom en meng met de olie. Leg ze vervolgens naast elkaar op bakpapier in 2 à 3 ovenschalen.

  4. 4

    Rooster 15 à 20 minuten in de oven tot de chips krokant zijn. Bestrooi onmiddellijk met zout en/of paprikapoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zelfgemaakte chips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!