Zelfgemaakte chips
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zelfgemaakte chips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zelfs chips maken? Dat is heel makkelijk! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en dep ze droog. Snij ze met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Spoel de plakjes in ijskoud water. Giet af en leg de plakjes naast elkaar op keukenpapier. Dep ze droog.

  3. 3

    Doe de plakjes in een kom en meng met de olie. Leg ze vervolgens naast elkaar op bakpapier in 2 à 3 ovenschalen.

  4. 4

    Rooster 15 à 20 minuten in de oven tot de chips krokant zijn. Bestrooi onmiddellijk met zout en/of paprikapoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en dep ze droog. Snij ze met een scherp mes of mandoline in flinterdunne plakjes.

  2. 2

    Spoel de plakjes in ijskoud water. Giet af en leg de plakjes naast elkaar op keukenpapier. Dep ze droog.

  3. 3

    Doe de plakjes in een kom en meng met de olie. Leg ze vervolgens naast elkaar op bakpapier in 2 à 3 ovenschalen.

  4. 4

    Rooster 15 à 20 minuten in de oven tot de chips krokant zijn. Bestrooi onmiddellijk met zout en/of paprikapoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.