Recept

Aardappelkroketten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

     Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat ze goed uitdampen. Splits de eieren. Pureer de aardappelen (het liefst in de roerzeef zodat er geen stukjes meer in zitten), roer er de eidooiers door en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de puree afkoelen.

  2. 2

    Gebruik een krokettenpers om kroketten te maken, of rol ze met de hand. Maak kroketten van 5 cm lang. Klop de eiwitten los met de zonnebloemolie. Haal de kroketten door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Laat ze even drogen.

  3. 3

    Frituur de kroketjes goudbruin op 170 à 180°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelkroketten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!