Rijstsoep met gember en gehakt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rijstsoep met gember en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittige Thaise maaltijdsoep.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en snij 'm in dunne schijfjes. Bak ze in voldoende olie gaar op een zacht vuurtje. Zet opzij.

  2. 2

    Maak de gember en de selder schoon en snipper fijn. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.

  3. 3

    Breng 1 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de sojasaus en het gehakt toe. Doe ook de rijst in de soep en laat één minuut doorkoken. Voeg daarna de gember toe en kruid met peper.

  4. 4

    Voeg tot slot de selder en de lente-ui bij de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken tot alles beetgaar is en serveer gloeiend heet met koriander en de gebakken knoflook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en snij 'm in dunne schijfjes. Bak ze in voldoende olie gaar op een zacht vuurtje. Zet opzij.

  2. 2

    Maak de gember en de selder schoon en snipper fijn. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.

  3. 3

    Breng 1 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de sojasaus en het gehakt toe. Doe ook de rijst in de soep en laat één minuut doorkoken. Voeg daarna de gember toe en kruid met peper.

  4. 4

    Voeg tot slot de selder en de lente-ui bij de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken tot alles beetgaar is en serveer gloeiend heet met koriander en de gebakken knoflook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.