Recept

Gratin met kalfsgehakt en volkorenpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kan de volkorenpasta ook vervangen door speltpasta. Dan kom je wel aan 720 kcal per persoon, in plaats van643 kcal per persoon.

bereiding
  1. 1

    Kook de speltpasta in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de bloemkool in roosjes. Maak de prei schoon en snij ‘m in fijne ringen. Maak de gele paprika schoon en snij ‘m in blokjes. Pel en snipper de sjalot.

  2. 2

    Fruit de sjalot in olijfolie en voeg de paprikastukjes toe. Verkruimel er het groentebouillonblokje over en giet er een glas water bij. Laat gaar stoven onder deksel. Pureer met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de ovengrill voor. Blancheer de bloemkoolroosjes kort in gezouten water. Bak het gehakt rul in olijfolie, voeg de preiringen en de geblancheerde bloemkoolroosjes toe en roerbak verder. Voeg de uitgelekte pasta toe en roerbak nog even verder. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe alles in een ovenschaal. Lepel er een deel van de saus over en strooi er de amandelschilfers over. Zet kort onder een grill. Werk af met de koriander. Serveer er de rest van de paprikasaus apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gratin met kalfsgehakt en volkorenpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!