Recept

Gegratineerde rundergehaktballetjes in groentesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de gehaktballetjes met extra veel gezonde smaakmakers zoals sjalot en peterselie. Deze slanke ovenschotel bevat 415 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Meng het gehakt met de helft van de sjalot, de gehakte peterselie, het ei en het amandelmeel, peper en zout tot een homogeen mengsel. Rol er balletjes (4 cm) van.

  2. 2

    Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Fruit de rest van de sjalot samen met de knoflook in olijfolie. Voeg de wortel en pastinaak toe. Laat een 4-tal minuten onder deksel garen. Voeg de pompoen en champignons toe en roerbak verder. Meng er de passata en de harissa onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat 15 à 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de gehaktballetjes rondom rond bruin in olijfolie. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.

  4. 4

    Verdeel de groentesaus over één grote of 4 individuele ovenschoteltjes. Leg er de balletjes in en strooi er de geraspte gruyère over. Gaar nog 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde rundergehaktballetjes in groentesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!