Lamskroon met ovenaardappeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamskroon met ovenaardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een lekkere pepersaus

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Bak het vlees rondom bruin in een pan met olie. Kruid met peper en zout. Leg het op een bakplaat. Hou de pan apart.

  2. 2

    Spoel de aardappeltjes, dep ze droog en leg ze mee op de bakplaat. Schraap de jonge wortelen, leg ze erbij. Kruid met peper en zout en besprenkel met olie. Zet 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Schraap de overige wortelen en schil de knolselder en snij alles in blokjes. Pel en snipper de ui. Stoof alles samen in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Bestrooi met de suiker, laat lichtjes karamelliseren. Blus met de wijn.

    Laat inkoken tot de wijn volledig verdampt is, en doe er dan de fond bij. Leg de rozemarijn, tijm, laurier, kruidnagels en peperbolletjes in de saus en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Giet door een zeef en laat indien nodig nog wat inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel het vlees, de aardappeltjes en de jonge wortelen over de borden en lepel er wat saus bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C. Bak het vlees rondom bruin in een pan met olie. Kruid met peper en zout. Leg het op een bakplaat. Hou de pan apart.

  2. 2

    Spoel de aardappeltjes, dep ze droog en leg ze mee op de bakplaat. Schraap de jonge wortelen, leg ze erbij. Kruid met peper en zout en besprenkel met olie. Zet 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Schraap de overige wortelen en schil de knolselder en snij alles in blokjes. Pel en snipper de ui. Stoof alles samen in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Bestrooi met de suiker, laat lichtjes karamelliseren. Blus met de wijn.

    Laat inkoken tot de wijn volledig verdampt is, en doe er dan de fond bij. Leg de rozemarijn, tijm, laurier, kruidnagels en peperbolletjes in de saus en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Giet door een zeef en laat indien nodig nog wat inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel het vlees, de aardappeltjes en de jonge wortelen over de borden en lepel er wat saus bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.