Recept

Geplette ovenpatatjes met rozemarijn en parmezaankorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze aardappelen uit de oven zijn lekker bij een groen slaatje en een stukje vlees of vis.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Pel de knoflook. Spoel de rozemarijntakjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Meng 4 eetlepels olijfolie met de rozemarijn en wat zout in een kom en pers er de knoflook bij.

  3. 3

    Leg de krieltjes op een bakplaat. Plet ze kort en krachtig met een pureestamper of vork. Giet er de knoflookolie over en bestrooi met parmezaan.

  4. 4

    Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geplette ovenpatatjes met rozemarijn en parmezaankorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!