Meest recente artikelen

Zo voorkom je dat je pastawater overkookt

Handig trucje

  • Deel dit artikel:
Zo voorkom je dat je pastawater overkookt Artikel

Iedereen maakt het wel eens mee: je verliest je pot met kokend water even uit het oog en voordat je het weet is je pastawater overgekookt. Dankzij de handige tip is dat verleden tijd.

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je wacht een eeuwigheid tot het water in je pot kookt, voegt pasta toe, draait je rug even… En je pastawater is overgekookt. Niets vervelender dan dat. Wij verklappen onze ultieme truc om dit niet meer te laten gebeuren.

Nooit meer water laten overkoken

Onze truc? Om te vermijden dat je pastawater overkookt, leg je een houten lepel over de kookpot heen terwijl het water kookt. Ja, zo simpel is het! Hout is namelijk een materiaal dat warmte niet goed geleidt waardoor de bubbels kokend water die het hout raken, barsten. Deze truc werkt dus niet enkel bij pastawater maar ook bij het koken van rijst, aardappelen,…

Volledig waterdicht?

Deze methode is niet volledig waterdicht. Als de lepel te heet wordt, kan het water toch nog overkoken. Draai daarom je (gas)vuur dus zeker niet volledig open.

Klontje boter

Een andere tip uit grootmoeders keuken: voeg een klontje boter toe aan het water, nog voordat het kookt. Ook dit zou moeten voorkomen dat je water overkookt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen