Meest recente artikelen

Zo voorkom je dat je pastawater overkookt

Handig trucje

Zo voorkom je dat je pastawater overkookt Artikel

Iedereen maakt het wel eens mee: je verliest je pot met kokend water even uit het oog en voordat je het weet is je pastawater overgekookt. Dankzij deze handige tip is dat verleden tijd.

Je hebt het vast al eens meegemaakt: je wacht een eeuwigheid tot het water in je pot kookt, voegt de pasta toe, draait je rug even … En je pastawater is overgekookt. Niets vervelender dan dat. Wij verklappen onze ultieme truc om dit niet meer te laten gebeuren.

Nooit meer water laten overkoken

Onze truc? Om te vermijden dat je pastawater overkookt, leg je een houten lepel over de kookpot heen terwijl het water kookt. Ja, zo simpel is het! Hout is namelijk een materiaal dat warmte niet goed geleidt waardoor de bubbels kokend water die het hout raken, barsten. Deze truc werkt dus niet enkel bij pastawater maar ook bij het koken van aardappelen, rijst … Ook belangrijk: haal zodra het water kookt het deksel van de pan, want pasta die je kookt met het deksel óp de kookpot kookt gegarandeerd over.

Volledig waterdicht?

Deze methode is niet volledig waterdicht. Als de lepel te heet wordt, kan het water toch nog overkoken. Draai daarom het vuur dus zeker niet volledig open en gebruik géén metalen lepel.

Klontje boter

Een andere tip uit grootmoeders keuken: voeg een klontje boter toe aan het water, nog voordat het kookt. Ook dit zou moeten voorkomen dat het water overkookt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen