Recept

Boerenkool-spruitjessalade met krieltjes, spek en blauwekaasdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke maaltijdsalade uit de oven. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de krieltjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de krieltjes 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel en halveer de spruitjes. Leg ze bij op de bakplaat, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gaar de krieltjes en de spruitjes samen nog 20 minuten in de oven. Roer na 10 minuten om.

  3. 3

    Bak intussen de spekblokjes krokant in een droge pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier en hak ze vervolgens fijn. Maak de boerenkool schoon en snipper ze fijn. Bak de boerenkool zacht in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de dressing. Mix de blauwe kaas glad met de zure room, de mosterd, de honing en een scheutje water. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de boerenkool over de borden. Schep er de spruitjes en de krieltjes op, bestrooi met de spekcrumble en de pijnboompitten en werk af met de munt. Serveer er de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boerenkool-spruitjessalade met krieltjes, spek en blauwekaasdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!