Recept

Kip met krieltjes en maïs uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “Kippendijfilets zijn het vettere vlees van de kippendijen, waaruit het beentje verwijderd is. Ze hebben iets meer smaak dan een gewone kipfilet. Je kunt ze natuurlijk ook vervangen door gewone kipfilets of drumsticks.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de maïskolven in stukken. Maak de paprika schoon en snij ’m in stukken. Spoel en halveer de krieltjes. Snij de kip in stukken.

  2. 2

    Doe de maïs, de krieltjes, de paprika en de kip met de zoetzure saus in een ovenschaal. Kruid met een beetje cajunkruiden en peper en zout naar smaak en hussel goed door elkaar. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Breng de zure room op smaak met de limoenschil, het limoensap en peper. Spoel de bonen en laat goed uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Neem de ovenschaal uit de oven en werk af met de rode bonen, de lente-uitjes, de koriander en de partjes limoen. Serveer met de zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met krieltjes en maïs uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!