Recept

Rode kipcurry met zelfgebakken naanbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker kruidig gerecht uit India

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in blokjes en schep er de yoghurt, 2 el garam masala, de gember en de knoflook door. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.

  2. 2

    Kneed de bloem met de yoghurt en een flinke snuif zout tot een soepel, vochtig deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol ieder stuk uit op een vel bakpapier tot een dikte van ½ cm. Maak een kruidenolie met de olijfolie, de knoflook en de za’atar. Breng op smaak met peper en zout. Bak elk lapje deeg op een hete grillpan langs beide kanten goudbruin. Bestrijk elke kant met de kruidenolie.

  3. 3

    Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de gesnipperde uien en de paprika. Voeg het citroengras, de kerstomaatjes, de kokosmelk en de resterende garam masala toe en laat op een zacht vuur pruttelen. Roerbak de kip in een andere pan 5 minuten in hete olie. Voeg de kip bij de saus en laat nog 20 minuten pruttelen. Serveer er het naanbrood bij en werk af met de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rode kipcurry met zelfgebakken naanbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!