Kip Kung Pao
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip Kung Pao

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de rijstazijn met de sojasaus en wentel er de kipreepjes door. Laat enkele minuten marineren. 

  2. 2

    Snij de lente-ui in julienne. Stamp de gedroogde chilipepers fijn met de pilipili in de vijzel. Rooster in een wok zonder vetstof.

  3. 3

    Verhit arachideolie in een wok en roerbak de geplette pilipili samen met de kipreepjes in 3 à 4 minuten goudbruin. Blus met de bouillon, rijstazijn, rodewijnazijn, sojasaus en sesamolie en schep goed om. 

  4. 4

    Verdeel de kip over borden en werk af met de pinda's, geroosterde chilipepers (optioneel), lente-ui en koriander.
    Tip: Lekker met witte kleefrijst.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de rijstazijn met de sojasaus en wentel er de kipreepjes door. Laat enkele minuten marineren. 

  2. 2

    Snij de lente-ui in julienne. Stamp de gedroogde chilipepers fijn met de pilipili in de vijzel. Rooster in een wok zonder vetstof.

  3. 3

    Verhit arachideolie in een wok en roerbak de geplette pilipili samen met de kipreepjes in 3 à 4 minuten goudbruin. Blus met de bouillon, rijstazijn, rodewijnazijn, sojasaus en sesamolie en schep goed om. 

  4. 4

    Verdeel de kip over borden en werk af met de pinda's, geroosterde chilipepers (optioneel), lente-ui en koriander.
    Tip: Lekker met witte kleefrijst.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.