Kip met gember
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de sojasaus in een steelpannetje met evenveel water, samen met de rijstazijn, de bruine suiker, de gember en een mespuntje vijfkruidenpoeder. Breng aan de kook. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Doe bij de saus en laat 5 minuten sudderen.

  2. 2

    Snij de kipfilets in repen. Pocheer ze 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken.

  3. 3

    Spoel de paksoi en snij hem in grote stukken. Roerbak ze 2 minuten in wat olijfolie.

  4. 4

    Doe er de kip bij. Roerbak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout en schenk er de gembersaus bij. Laat nog een paar minuten doorwarmen. Werk af met de sesamolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de sojasaus in een steelpannetje met evenveel water, samen met de rijstazijn, de bruine suiker, de gember en een mespuntje vijfkruidenpoeder. Breng aan de kook. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Doe bij de saus en laat 5 minuten sudderen.

  2. 2

    Snij de kipfilets in repen. Pocheer ze 5 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken.

  3. 3

    Spoel de paksoi en snij hem in grote stukken. Roerbak ze 2 minuten in wat olijfolie.

  4. 4

    Doe er de kip bij. Roerbak nog 1 minuut. Kruid met peper en zout en schenk er de gembersaus bij. Laat nog een paar minuten doorwarmen. Werk af met de sesamolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.