Recept

Garnaalsalade met lauwwarme gembervinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra lekker met een flinke koffielepel geroosterde sesamzaadjes erover

bereiding
  1. 1

    Verwarm de grill voor. Maak de lauwwarme vinaigrette met gember: breng in een steelpan de bouillon aan de kook met de sojasaus, de rijstazijn, de gember en de pilipili-vlokken. Haal de pan van het vuur en voeg er de olijfolie en de sesamolie beetje bij beetje aan toe. Zet apart.

  2. 2

    Pel de garnalen, maar laat het staartje eraan. Verwijder met een scherpe mespunt het grijze darmkanaal uit de rug van de garnaal. Bestrijk de garnalen met olijfolie. Gril 3 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Meng in een slakom de rucola, de Romeinse sla en de lente-ui. Maak de salade aan met de vinaigrette. Verdeel de salade en de garnalen over de borden. Garneer met blaadjes koriander, Spaanse peper en bestrooi met sesamzaad.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Garnaalsalade met lauwwarme gembervinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!