Meest recente artikelen

Chinees eten bij je thuis: zo maak je het zelf

Leuker dan afhalen!

Chinees eten bij je thuis: zo maak je het zelf Artikel

Loempia’s, babi pangang of bami goreng: we eten het maar al te graag. Maar heb je er ooit al eens aan gedacht om deze heerlijke Chinese gerechten zelf te bereiden? Wij wel!

Soms smaakt er niets beter op een luie avond dan echte afhaalchinees. Hoewel we ons er allemaal bewust van zijn dat dit geen authentieke Chinese gerechten zijn, maar eerder aangepaste versies aan onze westerse smaakpapillen, zijn we toch fan van het uitgebreide menu. Wil je graag zelf aan de slag gaan en de Chinese keuken in huis brengen? Daar kunnen wij bij helpen.

De basis

Om zelf Chinees eten te maken, zijn er een aantal basisingrediënten die handig zijn om in huis te hebben. Sojasaus is een essentieel ingrediënt in veel Chinese gerechten, zowel lichte sojasaus als donkere sojasaus voor een rijkere smaak. Oestersaus voegt ook een heerlijke umami-smaak toe aan roerbakgerechten. Rijstazijn wordt veel gebruikt in sauzen en marinades, terwijl sesamolie extra smaak geeft aan gerechten. Gember en knoflook zijn onmisbaar voor het op smaak brengen van vlees, vis en groenten. Tot slot zijn maïzena en rijstnoedels handig om gerechten te binden en als basis voor veel noedelgerechten.

Met deze basisingrediënten in huis kun je al een verscheidenheid aan heerlijke Chinese gerechten bereiden. Vergeet niet om ook groenten, vlees, vis of tofu in te slaan, afhankelijk van je voorkeur voor gerechten. Experimenteer met verschillende smaken en ingrediënten om je eigen authentieke en smaakvolle Chinese gerechten te creëren.

Het juiste keukengerei

Ook het juiste keukengerei kan niet ontbreken bij het maken van Chinees eten. Allereerst is een wokpan essentieel voor het bereiden van roerbakgerechten, wat een populaire kooktechniek is in de Chinese keuken. Daarnaast is een koksmes handig voor het snijden van groenten, vlees en andere ingrediënten in de juiste grootte en vorm. Bij Chinees eten is het belangrijk dat je alles in even grote stukken snijdt, zodat alles gelijk kan garen. Verder kunnen een stoommandje en een bamboe spatel handig zijn voor het stomen van gerechten en het omscheppen van ingrediënten in de wok.

Een goede voorbereiding is key

Nu je alles in huis hebt, kun je beginnen met het maken van heerlijke Chinese gerechten. Bij Chinees eten zoals roerbakgerechten kan het allemaal wel eens snel gaan, dus is het belangrijk dat alles binnen handbereik staat. Je sauzen, kruiden, de groentjes die je op voorhand hebt gesneden… Vanaf je aan je roerbak begint, is er geen weg meer terug.

Ga aan de slag  met deze recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen