Recept

Homemade pita met lamsgehaktballetjes en kruidendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke pita maak je klaar in 35 minuten. En wij beloven je: al je familie en vrienden zullen er gek op zijn! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de balletjes. Doe het lamsgehakt met het eigeel, het paneermeel, komijnpoeder, gemberpoeder, peper en zout in een mengschaal en kneed tot alles goed vermengd is.

  2. 2

    Spoel en snipper de peterselie en meng 'm onder het gehakt. Rol bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Vet een ovenschaaltje in met wat olijfolie en schik de balletjes erin. Bak de balletjes in 20 minuten gaar in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de pitabroodjes. Meng de bloem met het zout in een grote kom. Lepel er de yoghurt bij en roer door mekaar. Kneed tot een glad en soepel deeg. Indien nodig voeg je nog wat bloem toe tot het deeg niet meer plakt. Verdeel het deeg in 4 gelijke bolletjes. Rol de bolletjes uit met een deegrol tot ze enkele mm dik zijn. Bak de pitabroodjes langs beide kanten lichtbruin en gaar in een antikleefpan. Laat even afkoelen.

  4. 4

    Spoel de sla en zwier droog. Bereid de yoghurtsaus. Spoel en snipper de munt. Hak de Kalamata-olijven en de pistachenoten fijn. Meng met de za’atar, de olijfolie en peper en zout. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje, en meng er het kruidenmengsel en de granaatappelpitjes onder.

  5. 5

    Snij de gebakken pitabroodjes open en vul ze met de gemengde salade, de lamsgehaktballetjes en yoghurtsaus. Werk af met wat extra bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade pita met lamsgehaktballetjes en kruidendip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!