Kip in pittige kokosmarinade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip in pittige kokosmarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gemarineerd

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in niet al te kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij het chilipepertje fijn.

  2. 2

    Meng de knoflook, het chilipepertje, de gember, de kokosmelk, de geraspte schil en het sap van de limoen. Schep de kip door de marinade en roer goed om. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.

  3. 3

    Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan houten spiesjes, vooraf geweekt in water. Bedruppel met sesamolie, kruid met peper en zout. Rooster ze 5 tot 6 minuten in een grillpan of op de barbecue. Keer de spiesjes geregeld om. Lekker met geroosterd stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilets in niet al te kleine blokjes. Pel en snipper de knoflook. Snij het chilipepertje fijn.

  2. 2

    Meng de knoflook, het chilipepertje, de gember, de kokosmelk, de geraspte schil en het sap van de limoen. Schep de kip door de marinade en roer goed om. Laat afgedekt een nacht marineren in de koelkast.

  3. 3

    Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan houten spiesjes, vooraf geweekt in water. Bedruppel met sesamolie, kruid met peper en zout. Rooster ze 5 tot 6 minuten in een grillpan of op de barbecue. Keer de spiesjes geregeld om. Lekker met geroosterd stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.