Recept

Pompoen-pistache-gehaktballetjes met mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke gehaktballetjes met pompoen, pistachenoten en mozzarella. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen goed schoon, wrijf ze in met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en zet 50 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij 500 gram pompoen in blokjes en leg ze op bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de parmezaan, kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Laat een kwartiertje roosteren in de oven.

  3. 3

    Snij ondertussen de mozzarella in blokjes, hak de pistachenoten grof. Meng de zure room met de helft van de bieslook en breng op smaak met peper en zout. Zet nog even in de koelkast.

  4. 4

    Meng het gehakt met de helft van de geroosterde pompoenblokjes, de gehakte pistachenootjes, blokjes mozzarella en de gehakte peterselie. Vorm er balletjes van en bak ze goudbruin en gaar in een pan met boter of olijfolie.

  5. 5

    Snij de aardappelen kruisvormig in, duw het kruim wat naar boven door op de zijkanten van de aardappel te duwen. Lepel er de zure room over en werk af met de rest van de geroosterde pompoen. Serveer de balletjes met de gepofte aardappelen en wat waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-pistache-gehaktballetjes met mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!