Meest recente artikelen

Pimp je pompoenpitten

Maak er een gezonde herfstsnack van

Pimp je pompoenpitten Artikel

Of je nu witte pompoenpitten uit je zelf versneden pompoen gebruikt, of groene pompoenzaden uit de winkel, geroosterd en gekruid zijn ze een heerlijke herfstige snack. Hoe eet jij ze het liefst?

Met zelfgedroogde pitten uit je pompoen

Heb je pompoensoep gemaakt of een pompoen uitgehold voor Halloween? Gooi de witte pitten niet weg, maar kook, kruid en rooster ze. Hier lees je hoe. Je kunt de pitten eten mét het witte omhulsel errond, maar als je dat niet lekker vindt, kun je het openbijten en alleen het zaadje binnenin opeten. Door het openbijten van het omhulsel, proef je toch de kruiden.

Meestal worden pompoenpitten gezouten of hartig gekruid, maar ze zijn ook lekker zoet. Meng een kopje zelfgeoogste, gespoelde en gekookte (en goed drooggedepte) pompoenpitten met 1 eetlepel gesmolten boter en vervolgens met 1/2 koffielepel kaneel en 1 eetlepel suiker. Spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier en bak ze 25 à 30 minuten in de oven op 175°C. Het lukt ook in een koekenpan: wanneer de pitten beginnen te poffen, zijn ze klaar.

Met gekochte, groene pompoenzaden

In de winkel kun je groene pompoenzaden kopen. Die komen meestal niet uit gepelde witte pompoenpitten – dat zou ze onbetaalbaar maken – maar uit soorten pompoen waarvan de groene zaden geen wit omhulsel hebben. Deze pompoenpitten worden bijvoorbeeld ook gebruikt om pompoenpitolie van te maken.

Ook van deze groene zaden kun je een lekkere snack maken. Meng 1 kopje met 1 koffielepel olijfolie, 1/2 koffielepel zeezout, 1 koffielepel kurkuma en enkele druppeltjes tabasco. Strooi ze op een bakplaat met bakpapier en bak 5 à 10 minuten in de oven op 175°C. Lekker om zo te eten, of om over je pompoensoepje te strooien.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen