Pompoenwafels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoenwafels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke wafels, op basis van pompoen.

bereiding
  1. 1

    Roer de bloem, het bakpoeder, de baksoda, het gemberpoeder, de nootmuskaat, de kaneel en het zout los in een kom.

  2. 2

    Klop de eieren los met de suiker, de pompoenpuree, de melk en de gesmolten boter. Schenk bij de bloem en roer goed los met een garde. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm en beboter een wafelijzer. Schep er telkens een lepel van het beslag in en bak 6 à 8 minuten. Hou de wafels warm.

  4. 4

    Klop de kokosroom op met de bloemsuiker en breng op smaak met vanille-essence. Rooster de kokosschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak de pecannoten grof.

  5. 5

    Werk de wafels af met een flinke dot slagroom, de pecannoten en de kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de bloem, het bakpoeder, de baksoda, het gemberpoeder, de nootmuskaat, de kaneel en het zout los in een kom.

  2. 2

    Klop de eieren los met de suiker, de pompoenpuree, de melk en de gesmolten boter. Schenk bij de bloem en roer goed los met een garde. Laat 10 minuten rusten.

  3. 3

    Verwarm en beboter een wafelijzer. Schep er telkens een lepel van het beslag in en bak 6 à 8 minuten. Hou de wafels warm.

  4. 4

    Klop de kokosroom op met de bloemsuiker en breng op smaak met vanille-essence. Rooster de kokosschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak de pecannoten grof.

  5. 5

    Werk de wafels af met een flinke dot slagroom, de pecannoten en de kokosschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.