Recept

Salade van gekaramelliseerde pompoen, granaatappel en gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de pompoen in parten en verwijder de pitten. Schik de parten pompoen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en gaar ze in de oven gedurende 20 minuten. Bestrooi na zo’n 10 minuten met de rietsuiker, zodat de pompoen karamelliseert.

  2. 2

    Spoel de eikenbladsla zorgvuldig en zwier droog in de slazwierder. Doe de eikenbladsla in een grote mengkom en kruid met peper en zout. Pel de avocado, snij in partjes en besprenkel met het limoensap. Snij de granaatappel door en haal de pitjes eruit. Doe de avocado, de granaatappelpitjes en de geroosterde pompoenparten bij de salade. Werk af met de gerookte zalm.

  3. 3

    Maak de dressing: meng de honing, het limoensap en de olijfolie met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Serveer de dressing bij de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gekaramelliseerde pompoen, granaatappel en gerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!