Meest recente artikelen

10 zalige veggieburgers

Lekker vegetarisch

10 zalige veggieburgers Artikel

Een burger zonder vlees saai? Nee hoor! Deze 10 veggieburgers zullen zowel vleesliefhebber als vegetariër kunnen bekoren.

Eet je geen vis of vlees? Veggieburgers of vegetarische hamburgers kunnen even lekker smaken. Vervang het gehakt door een flinke portie groenten, aangevuld met noten, tofu, havermout of peulvruchten.

Belangrijk bij het maken van vegetarische burgers is dat het mengsel niet té veel vocht bevat. Net genoeg om je burger goed te kunnen vormen, maar maak ze zeker niet te nat want dan vallen ze uit elkaar bij het bakken. Laat groenten die je moet garen dus eerst goed uitlekken voor je het 'gehakt'mengsel maakt. Werd het toch wat te vochtig, kneed dan een beetje extra paneermeel, havermout of bloem door het geheel om alles goed samen te houden. Het helpt ook om de burgers eerst minimaal een halfuur in de koelkast te laten opstijven alvorens ze te bakken.

Speel met verschillende texturen in je burger: zachte groenten, maar ook krokante nootjes, pitten en zaden. Dat maakt je burger smakelijker.

Bak je veggieburgers liefst in een pan met antiaanbaklaag, op middelhoog vuur. Op de barbecue lukt ook, maar leg ze liefst in een grillbakje om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen en in de kolen verdwijnen. Gebruik een tang om je veggieburgers om te draaien.

Deze veggieburgers al geprobeerd?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Wil je deze recepten bewaren?

Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen