Meest recente artikelen

Hoe werk ik de groenterestjes op?

Van stoofpotjes tot quiche

Hoe werk ik de groenterestjes op? Artikel

Wat doe je nog met die twee wortelen, die halve paprika en dat restje broccoli die overblijven aan het einde van de week? Karolien Olaerts deelt haar tips voor groenterestjes.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

“De laatste dag voor ik weer boodschappen doe, heb ik vaak nog wat groenterestjes over. In welke gerechten kan ik die goed opgebruiken?”

Karolien: “Het hangt er natuurlijk wat van af welke groenten je nog hebt, maar gerechten die zich heel goed lenen tot een bonte mix, zijn curry’s, stoofpotjes en quiches. Wat ik zelf ook vaak doe als ik wat restjes (verlepte) groenten heb en er niet meteen mee aan de slag wil gaan: ik snij ze in stukken en bewaar ze in een zakje in de diepvries. Als die zak vol zit, maak ik er zogenaamde restjessoep van. Zelfs kliekjes peulvruchten, aardappelen en rijst kunnen erbij. Zo’n soepje smaakt altijd wat anders, maar mits wat kruiding op maat kun je er iets heel lekkers van maken! En er hoeft niets meer verloren te gaan.”

Nog wat restjestips van Libelle Lekker

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen