Meest recente artikelen

8 redenen waarom pompoen goed voor je is

Zet 'm dus eens wat vaker op het menu

8 redenen waarom pompoen goed voor je is Artikel

Het pompoenseizoen is volop bezig en jij zet vast ook graag pompoensoep, pasta met pompoen of een ovenschotel met deze heerlijke herfstgroente op tafel. Maar wist je dat pompoen nog gezond is ook? Ontdek hier alle voordelen.

1 Goed voor je ogen

Pompoen bevat heel veel vitamine A, wat een gunstig effect heeft op ons gezichtsvermogen. Vooral veroudering van de ogen wordt tegengegaan.

2 Goed voor de lijn

Weinig calorieën en veel vezels: dat is waarom pompoen je helpt bij je dieet. Je blijft lang verzadigd, terwijl je toch niet te veel calorieën binnenkrijgt. Wat gegrilde pompoen in je slaatje is dus een prima idee! Ontdek hier enkele slanke recepten met pompoen.

3 Goed voor je hart

Niet zozeer de pompoen zelf, maar vooral de pitten van een pompoen bevatten stoffen die je slechte cholesterol doen zakken. Zet ze dus eens wat vaker op het menu! Hier lees je hoe je zelf geroosterde pompoenpitten kunt maken.

4 Minder risico op kanker

Je ziet het al aan hun geel-oranje kleur: pompoenen bevatten veel betacaroteen – een antioxidant dat ons lichaam helpt in de strijd tegen kanker. Betacaroteen zou onder meer de ontwikkeling van prostaat- en darmkanker tegengaan.

5 Goed voor je huid

Datzelfde betacaroteen zorgt voor een gave, gladde huid. Je krijgt er een mooie teint van, maar je huid wordt ook beter bestand tegen overgevoeligheid door blootstelling aan de zon. Bovendien zou het ook helpen tegen een droge huid en eczeem.

6 Oppepper voor je humeur

In pompoenpitten zit triptofaan, een stof die helpt bij de aanmaak van serotonine. Serotonine zorgt ervoor dat je humeur een boost krijgt.

7 Snel weer op krachten na een rondje sport

Bereide pompoen bevat veel potassium, een stof die je electrolyten weer in balans brengt na een stevige workout én die een positief effect heeft op je bloeddruk.

8 Boost voor je immuunsysteem

Pompoen bevat veel vitamine C, en dat is dan weer goed om je immuunsysteem in shape te houden. Regelmatig een kommetje pompoensoep verwarmt en voedt je dus niet alleen, het helpt je ook gezond de herfst en winter door te komen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen