Meest recente artikelen

Dit zijn jullie 5 favoriete aspergerecepten

Van deze aspergerecepten krijgen onze lezers nooit genoeg.

  • Deel dit artikel:
Dit zijn jullie 5 favoriete aspergerecepten Artikel

Ben jij ook dol op alles wat met asperges te maken heeft? Wij organiseerden een heuse aspergepoll onder onze lezers en kwamen jullie 5 favoriete recepten met onze Belgische trots te weten.

1. Asperges à la flamande

Jullie absolute topfavoriet? Asperges op z’n Vlaams, met lekkere hardgekookte eieren en ‘n rijke botersaus. Zó puur!

2. Gegratineerde aspergerolletjes met ham

Gegratineerde hamrolletjes in de oven: wie is daar nu niet dol op? Natuurlijk kun je ze klaarmaken met witloof of prei, maar in ‘t seizoen grijpen jullie duidelijk ook graag naar heerlijke Belgische asperges.

3. Aspergesoep

Op 3 nog een klassieker! Aspergesoep, da’s echt lente in een bord. Of je ze nu puur serveert of gegarneerd met wat snippers gerookte zalm, deze soep scoort altijd.

4. Asperges met gerookte zalm

Als je op zoek was naar de perfecte lentelunch, dan hem je ‘m nu gevonden: een fris bordje asperges met een plakje gerookte zalm en wat lente-ui: soms is less echt wel more.

 

5. Asperges met garnalen en eieren uit de oven

Hét bewijs dat gezond en evenwichtig ook lekker kan zijn: deze mengeling van zachte witte en gegrilde groene asperges, perfect gebakken oveneitjes en verse garnalen.

 

Zin in nog meer asperges? Deze recepten brengen je vast op ideeën:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.