Meest recente artikelen

Wat is een slank sausje voor bij asperges?

Want al die boter is heerlijk, maar zo calorierijk

Wat is een slank sausje voor bij asperges? Artikel

Wat houden we allemaal toch van asperges! Het is een groente die weinig calorieën bevat, alleen zijn de sausjes die erbij geserveerd worden vaak nogal vet. Misschien weet voedingsdeskundige Lynn De Merlier wel raad? Kan zij ons een slank sausje bij de asperges aanraden?

Slank sausje bij asperges

Voedingsdeskundige Lynn De Merlier: "Asperges zijn niet alleen heel caloriearm, ze zijn ook héél, héél, héél gezond. Hun topperiode is in de maanden mei en juni, en ze bulken echt van de vitaminen. Vooral vitamine B, maar ook vitamine C, vitamine A, vitamine E en heel wat mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer… Echt supergezond, dus.

Natuurlijk, als we asperges gaan eten is daar dikwijls een botersausje bij of een mousselinesaus. Dat maakt dan het hele gerecht wel vrij vettig. Daarom geef ik jullie een supergemakkelijk, gezond en lekker receptje voor een heerlijke slanke saus die je bij asperges kunt serveren. Het bevat maar twee ingrediënten, namelijk basilicum en ricotta. Voor 4 personen heb je een groot handvol basilicumblaadjes nodig die je fijnsnijdt. Mix ze in de blender of met een staafmixer met 100 gram ricottakaas en eventueel nog wat kookvocht van de asperges, en je slanke sausje voor bij de asperges is helemaal klaar.

Op libelle-lekker.be vind je nog heel wat inspiratie: allerlei recepten die je kunt maken met asperges."

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: 'Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven'.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen