Meest recente artikelen

Moet je groene asperges schillen?

Wij hebben het antwoord!

Moet je groene asperges schillen? Artikel

Als de eerste lentezon tevoorschijn komt, krijgen wij instant zin in een lekker bordje asperges. Van de witte variant weet iedereen dat ze geschild moet worden, maar is dat ook het geval voor haar groene broertjes? Wij leggen het uit.

Het verschil tussen wit en groen

Wist jij dat het enige onderscheid tussen groene en witte asperges de plaats waar ze groeien is? Witte asperges groeien onder de grond en krijgen dus geen licht te zien, waardoor ze geen kleur ontwikkelen, terwijl groene asperges bovengronds groeien. That's it!

Schillen of toch maar niet?

Witte asperges zijn heerlijk delicaat van smaak, maar ze vergen ook wat voorbereiding: je moet ze namelijk zorgvuldig schillen voor je ze kunt koken. Dat kan best een lastig werkje zijn; zeker als je voor veel volk kookt. Doe daarom beroep op een scherpe dunschiller.

Groene asperges zijn op dat vlak wat handiger: dunne steeltjes kun je perfect ongeschild eten. Enkel de dikkere stelen kunnen soms een beetje taai zijn en vragen dus wat extra liefde: die groene rakkers kun je beter wel schillen. Is de basis van de steel ook nog wat lichter van kleur? Trim dan een paar centimeters met een scherp keukenmesje.

Groene asperges: verrassend veelzijdig

Heb je zin gekregen in groene asperges? Je kunt ze natuurlijk grillen op de barbecue met wat lekkere kruiden en een beetje olijfolie, maar ook in andere bereidingen kunnen ze de hoofdrol spelen. Erg populair momenteel is een heerlijke salade met geschaafde asperges.

Meer info over dit zalige recept lees je in dit artikel:

Een lijstje vol absolute toprecepten met groene asperges vind je hieronder:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen