Meest recente artikelen

19 recepten voor een traditioneel paasmenu

Maak je keuze uit 3 traditionele paasmenu's

  • Deel dit artikel:
19 recepten voor een traditioneel paasmenu Artikel

Voor Pasen hou je het graag lekker traditioneel, met paasklassiekers als eieren, asperges en lamsvlees in de hoofdrol. Maak je keuze uit deze 3 traditionele paasmenu’s: voor vleesliefhebbers, visfanaten én vegetariërs.

Voor vleesliefhebbers

Een lekker stukje vlees mag niet ontbreken op het paasmenu. Reken op zo’n 75 g vlees voor het voorgerecht. Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, dus.

Tip: een lekker hapje bij het aperitief lust iedereen. Maar het is ook niet de bedoeling dat je tafelgenoten geen pap meer kunnen zeggen voor ze aan tafel gaan. Overdrijf dus niet: 5 à 6 stuks per persoon – en daar rekenen we ook dat borrelnootje en dat blokje kaas bij – is ruim voldoende. Nog wat inspiratie nodig? Kijk hier dan eens.

Voor visliefhebbers

Toch liever vis op het paasmenu? Reken op zo’n 100 g voor het voorgerecht en 200 g voor het hoofdgerecht. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren.

Tip: een koud voorgerecht serveer je vóór de soep, een warm voorgerecht erna.

Of liever veggie?

Schuiven er vegetariërs mee aan tafel? Ook zonder vlees of vis kan je een echt paasmenu op tafel toveren.

Tip: een standaardportie groenten bedraagt 200 g per persoon. We hebben het dan over het schoongemaakt gewicht: maak je broccoli of of een andere groente waar je bij het schoonmaken veel van af snijdt, voorzie dan wat extra.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Ontdek ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen