Asperges in spekjasje met mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Asperges in spekjasje met mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de asperges met peper en wikkel ze in een reepje pancetta. Gril ze rondom goudbruin in een beetje boter.

  2. 2

    Schil de aardappelen, maak enkele inkervingen en vul ze op met plakjes knoflookboter. Kruid met peper en zout. Verpak ze in aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven, tot ze zacht worden.

  3. 3

    Rasp de limoenschil. Laat de mozzarella uitlekken, snij in dikke plakken. Leg ze op de asperges met spek en zet de laatste 5 minuten in de oven bij de aardappelen. Haal uit de oven en kruid ze met basilicum, peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie en het sap van de limoen.

  4. 4

    Verdeel asperges en aardappelen over de borden. Werk af met limoenrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de asperges met peper en wikkel ze in een reepje pancetta. Gril ze rondom goudbruin in een beetje boter.

  2. 2

    Schil de aardappelen, maak enkele inkervingen en vul ze op met plakjes knoflookboter. Kruid met peper en zout. Verpak ze in aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven, tot ze zacht worden.

  3. 3

    Rasp de limoenschil. Laat de mozzarella uitlekken, snij in dikke plakken. Leg ze op de asperges met spek en zet de laatste 5 minuten in de oven bij de aardappelen. Haal uit de oven en kruid ze met basilicum, peper en zout. Besprenkel met wat olijfolie en het sap van de limoen.

  4. 4

    Verdeel asperges en aardappelen over de borden. Werk af met limoenrasp.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.