Recept

Risotto primavera met rode mul

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lente op je bord

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot, fruit ze glazig in de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje boter bedekt zijn. Blus met de wijn en laat inkoken.

  2. 2

    Schenk een pollepel hete visfond van Lacroix bij de rijst en roer op zacht vuur tot het vocht opgenomen is. Voeg meer fond toe en roer weer tot het vocht opgenomen is. Ga zo zo'n 20 minuten door, tot de rijst smeuïg is, maar toch nog beet heeft.

  3. 3

    Maak de groenten schoon. Breek de houtige uiteinden van de asperges, snij de asperges schuin in stukjes van zo'n 4 cm. Snij de courgette overlangs in vieren en vervolgens in plakjes. Snij de artisjokharten in vieren.

  4. 4

    Stoof de asperges aan in de rest van de boter. Roerbak de courgette en de artisjokken even mee. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten stoven, tot de groenten beetgaar zijn. Voeg eventueel wat water of fond toe en laat de vloeistof verdampen.

  5. 5

    Bak de mul krokant in een klontje boter. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Schep de groenten bij de risotto, roer er de parmezaan en de gehakte peterselie door. Kruid met zout en peper. Verdeel de risotto over warme borden. Leg er een stukje vis op. Werk af met peterselie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto primavera met rode mul

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!