Recept

Lenterolletjes met spinazie en quinoa

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Lekkere lenterolletjes, die bovendien vegan zijn.

bereiding
 1. 1

  Spoel de quinoa, en doe 'm vervolgens met ruim kokend water in een pan. Kook met het deksel op de pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

 2. 2

  Meng de rode peper, spinazie, lente-uitjes, munt en koriander (hou een paar blaadjes apart voor de afwerking) in de keukenmachine en hak alles fijn. 

 3. 3

  Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet opnieuw af en schep de quinoa op een dienblad of serveerschaal. Meng het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.

 4. 4

  Snij de minikomkommer in flinterdunne plakjes, spoel de sla en dep droog met een handdoek. Giet 2 liter lauw water in een grote slakom. Leg een schone, vochtige handdoek op het werkvlak. Dompel ieder vel rijstpapier tien seconden in het water. Laat uitlekken en leg open op het werkvlak.

 5. 5

  Leg hierop telkens een blaadje sla dat bijna net even groot is, maar laat de randen vrij. Lepel hierbovenop 2 eetlepels vulling en enkele plakjes komkommer. Vouw eerst de onderzijde van het vel over de vulling. Vouw dan de zijflappen dicht. Rol de lenterolletjes verder strak op: sla de buitenste randen van het rijstvel om en rol nu de rol verder op. Leg telkens net voor het dichtdraaien enkele eetbare bloemen op de vulling.

 6. 6

  Schik de lenterolletjes op een schaal. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken, zodat ze niet aan elkaar kunnen kleven. Leg er een vochtige keukenhanddoek op. Zet koel weg tot serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lenterolletjes met spinazie en quinoa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!