Recept

Saffraanrisotto met cava

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk toetsje

bereiding
  1. 1

    Breek de houtachtige uiteinden van de asperges. Snij de stengels in stukjes van zo'n 4 cm. Blancheer ze 2 minuten in licht gezouten kokend water en spoel meteen onder koud water.

  2. 2

    Stoof de sjalot aan in een pan met dikke bodem, in 3 eetlepels boter. Voeg de rijst toe. Laat 2 minuten stoven en roer voortdurend. Blus met cava. Roer zachtjes om, tot al het vocht opgenomen is.

  3. 3

    Doe de saffraandraadjes bij de bouillon. Giet een pollepel bouillon bij de rijst en roer tot die volledig is opgenomen. Gebruik zo alle bouillon op, tot de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er parmezaan, klontje boter en asperges door. Kruid met peper, peterselie en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saffraanrisotto met cava

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!