Recept

Mini-citroentaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een toefje schuim

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met kristalsuiker, de vanillesuiker, de bloem en een snuifje zout tot een homogeen deeg en kneed goed door. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, tot 1/2 cm dik. Bekleed ingevette en met bloem bestoven bakvormpjes (van 8 cm diameter) met het deeg en prik het deeg in met een vork. Bedek met bakpapier en bakbonen en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling en bak nog 5 minuten verder.

  3. 3

    Spoel de citroenen, droog ze, rasp de schil e n pres de vruchten uit. Smelt de boter en klop er , van het vuur, 3 eieren, het limoensap en de geraspte schil, de suiker en het zout door. Roer tot een gladde massa. Giet de vulling in de taartjes en bak ze 15 minuten op 180°C.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de oven en ontvorm ze voozichtig. Verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Klop 2 eiwitten met 75 g poedersuiker stijf. Verdeel het eiwitschuim over de taartjes en et ze nog 8 à 10 minuten opnieuw in de oven. Laat afkoelen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mini-citroentaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!