Recept

Lamsgebraad met kruidenkorst en aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lams uit de oven, met een knapperig korstje. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het lamsvlees af, dep het droog en kruid het met peper en zout. Bak het vlees aan alle kanten goudbruin in een braadpan met 2 eetlepels olie.

  2. 2

    Blus met de wijn. Doe alles in een ruime braadslede en gaar het vlees 2,5 uur in de oven. Giet er een beetje water bij wanneer de wijn is gereduceerd en giet af en toe wat braadjus over het lamsvlees.

  3. 3

    Spoel de aardappelen grondig en snij ze in grote stukken. Meng ze met 2 el olie, kruid met peper en zout en verdeel ze samen met de grofgeplukte rozemarijn na 1,5 uur braadtijd rondom het lamsvlees. Draai ze tijdens het garen af en toe om.

  4. 4

    Verwijder de korsten van het witbrood en hak het brood fijn met een hakmolentje. Pel en snipper de knoflook. Spoel de kruiden, schud droog en hak de blaadjes fijn. Meng met de knoflook, de broodkruimels en de boter en kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel over het lamsvlees tijdens de laatste 20 minuten van de braadtijd.

  5. 5

    Breng de braadjus op smaak met peper en zout. Serveer het vlees samen met de aardappelen en de braadjus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgebraad met kruidenkorst en aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!