Meest recente artikelen

Trend: groentewafels en -pannenkoeken

Gezonde verwennerij

Trend: groentewafels en -pannenkoeken Artikel

5 porties groenten en fruit per dag? Met deze gezonde groentewafels en -pannenkoeken kom je daar zonder moeite aan! Want zeg nu zelf, verpakt als een wafeltje gaat die zoete aardappel toch eens zo goed binnen?

Geef toe, het is niet altijd makkelijk om aan je 5 porties groenten en fruit per dag te komen. En je eet ook al eens graag een lekker dessertje. Maar waarom zou je niet eens wat groenten verwerken in groentewafels of -pannenkoeken? Verrassend én ook je kinderen zullen er dol op zijn.

Zoete aardappel is bij uitstek een groente om in wafels en pannenkoeken te verwerken. Hij smaakt een beetje zoet (en doet dus wel wat aan desserten denken), en bevat voldoende zetmeel om stevige wafels en pannenkoeken van te bakken. Hetzelfde geldt voor aardappelen. Kies bij voorkeur voor een bloemige soort. Verder zijn ook kruiden of spinazie prima geschikt om door je pannenkoekbeslag te roeren en zo een extra portie groenten binnen te krijgen. Nog een hartige vulling in je pannenkoek en klaar! Of ga eens voor de verrassing en kies voor gekookte of gestoomde, gepureerde bloemkool door je beslag: heerlijk!

Onze favoriete groentewafels

Onze favoriete groentepannenkoeken

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen