Hartige wafels met mozzarella en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hartige wafels met mozzarella en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige wafels zijn een lekkere afwisseling voor de zoete variant. Maak ze extra pittig met een scheutje groene tabasco.

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en hak fijn. Meng de bloem met de gedroogde gist en 150 ml lauw water.

  2. 2

    Klop de eieren los en meng ze door de bloem. Voeg de olie, de geraspte mozzarella en de gehakte spinazie toe aan het beslag. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer er de wijn door en laat het beslag 40 minuten rijzen.

  3. 3

    Verhit een wafelijzer. Neem telkens met twee lepels een portie deeg ter grootte van een pingpongballetje en leg het in het wafelijzer. Bak de wafeltjes 3.30 minuut in het wafelijzer.

  4. 4

    Spoel en halveer de kerstomaten. Serveer de wafels met de kerstomaten en een blaadje basilicum. Lekker met wat Griekse yoghurt erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de spinazie en hak fijn. Meng de bloem met de gedroogde gist en 150 ml lauw water.

  2. 2

    Klop de eieren los en meng ze door de bloem. Voeg de olie, de geraspte mozzarella en de gehakte spinazie toe aan het beslag. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer er de wijn door en laat het beslag 40 minuten rijzen.

  3. 3

    Verhit een wafelijzer. Neem telkens met twee lepels een portie deeg ter grootte van een pingpongballetje en leg het in het wafelijzer. Bak de wafeltjes 3.30 minuut in het wafelijzer.

  4. 4

    Spoel en halveer de kerstomaten. Serveer de wafels met de kerstomaten en een blaadje basilicum. Lekker met wat Griekse yoghurt erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.