Recept

Spinaziewafels met kerstomaatjes en eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige wafels die niet misstaan op je lentebuffet of op een feestelijk ontbijt.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui, fruit glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Schep uit de pan en mix de spinazie fijn.

  2. 2

    Meng voor het beslag de bloem, het bakpoeder, het maïszetmeel en een snuifje zout in een mengkom.

  3. 3

    Mix in een andere kom de karnemelk, olie en de eidooiers. Voeg beetje bij beetje de droge bestanddelen toe en mix tot een glad beslag. Schep het spinaziemengsel samen met de geraspte kaas onder het beslag. Mix de eiwitten stijf. Schep de eiwitten voorzichtig door het beslag.

  4. 4

    Vet een heet wafelijzer in met olie en bak wafels van het beslag. Kook ondertussen de eitjes in 6 minuten zacht. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Leg op elk bord twee hartige wafels, verdeel er de kerstomaatjes en een handvol spinazie over en leg er een half eitje op. Werk af met gesnipperde lente-uitjes en een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinaziewafels met kerstomaatjes en eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!