Recept

Gluten- en lactosevrije socca met spinazie en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Socca is een traditioneel Provençaals gerecht uit Nice. Het is een pannenkoek van kikkererwtenmeel die op straat wordt gegeten met wat peper erover. 

bereiding
  1. 1

    Doe het kikkererwtenmeel met het water, wat olijfolie, de oregano en een snuifje zout in een beslagkom. Meng door elkaar met een garde. Laat het beslag een halfuurtje indikken.

  2. 2

    Spoel de spinazie. Snij de helft in fijne reepjes. Stoof even aan met een geperst teentje knoflook, tot de spinazie geslonken is.

  3. 3

    Doe 1/4 van de geslonken spinazie met een scheutje olijfolie in een pan. Voeg 1/4 van het beslag toe (net zoals bij een dikke pannenkoek) en bak de socca aan twee kanten goudbruin. Bak zo 4 pannenkoeken.

  4. 4

    Beleg de socca met de rest van de (rauwe) spinazie. Maak de gehalveerde kerstomaatjes aan met olie en azijn, peper en zout en leg ze ook op de socca. Werk af met wat verse oregano. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gluten- en lactosevrije socca met spinazie en kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!